Британският производител MINI пуска на пазара своите най-мощни модели. Това са

...
Британският производител MINI пуска на пазара своите най-мощни модели. Това са
Коментари Харесай

MINI пуска два рекордно мощни и по-скъпи модела

Британският производител MINI пуска на пазара своите най-мощни модели. Това са версии John Cooper Works на комбито Clubman и кросоувъра Countryman, чиято мощ е увеличена с цели 75 к.с. и към този момент е 306 к.с.

Двата модела се задвижват от 4-цилиндров бензинов турбомотор с работен размер 2,0 литра, който серийно се комбинира с нова 8-степенна трансмисия Steptronic Sport. Автомобилите имат механичен блокаж на диференциала на предния мост, система за задвижване на четирите колела ALL4, характерно окачване, както и спомагателни модификации за укрепване на структурата на каросерията.

Максималният въртящ миг при моторите е увеличен със 100 и към този момент е 450 Nm. В сходство с това доста е усъвършенствано и ускорението. MINI John Cooper Works Clubman развива скорост 100 км/ч от място за 4,9 секунди, до момента в който при MINI John Cooper Works Countryman времето е 5,1 секунди. Това е надлежно с 1,4 и 1,5 секунди по-бързо от достижението на същите модели с предходния мотор, който има мощ 231 к.с.

Същият елемент през предходната есен дебютира при крос купето BMW X2 M35i. Той е получил нови бутала, дюзи, системи за впръскване и изпускане, както и охладителна система и по-голям турбокомпресор. Степента на компресия е понижена от 10,2:1 до 9,5:1,

Едновременно с модернизацията на мотора е модифицирано и окачването на двата автомобила. Новите настройки на пружините и амортисьорите, на системата за надзор на стабилността (DSC) и на електромеханичното кормилно ръководство са насочени към възстановяване на стабилността им на пътя. Като алтернатива и за двата модела се предлага адаптивно окачване с амортисьори с електронно ръководство, при които е допустимо понижаване на пътния луфт с 10 мм.

Серийното съоръжение включва и 18-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти с дизайн Black Grip Spoke. Като алтернатива се оферират и други John Cooper Works алуминиеви джанти с размери 18 и 19 инча. За по-добрата стабилност способстват и спирачните дискове с увеличени размери, както и усъвършенстваната геометрия на охладителните канали. Лакираните в червен цвят предни спирачни апарати са с логото на John Cooper Works.

Двата автомобила MINI разполагат в базовия си вид с LED фарове, система за удобен достъп, система MINI Driving Modes и радио MINI Visual Boost, в това число 6,5-инчов пъстър тъчскрийн екран и завършена по нов метод графика на изображенията. Включеното съоръжение Connected Media разрешава използването на голям брой онлайн основани услуги на MINI Connected.

Като опция се предлага спомагателното съоръжение - комплекс Connected Navigation, който обезпечава удобно водене по маршрута и спомагателни Infotainment функционалности като Connected Navigation Plus с 8,8-инчов тъчдисплей. В композиция с тези варианти могат да бъдат употребени и услугите Real Time Traffic Information - с данни за трафика в действително време, персоналната услуга Concierge Service, интернет порталът MINI Online и подготовката за Apple CarPlay. Освен това актуализациите на навигационните карти се трансферират непосредствено в автомобила посредством мобилната мрежа.

Продажбите на най-мощните модели на MINI започват през юли, като към този момент са известни цените във Англия. Те са увеличени видимо - в случай че до момента комбито във версия John Cooper Works Clubman с автомат струваше 30 300 паунда, сега цената му към този момент е 34 250 паунда. Кросоувърът John Cooper Works Countryman е оценен на най-малко 35 500 паунда.

 

Всички бъдещи модели на марката минават на ток

МINI ще предлага електрическа версия за всеки собствен предстоящ модел. Това заяви Петер Шварценбауер, член на борда на шефовете на BMW, съгласно когото подобно решение ще подсигурява по-нататъшното търсене на моделите на марката.

Друга причина се оказва и по-големият избор за клиентите на марката, като основен модел тук се явява Countryman plug-in hybrid, който съставлява 13% от общите световни продажби на производителя през предходната година.

Що се отнася до електрификацията на моделите - най-вероятно те ще бъдат създавани в партньорство с Great Wall в Китай. Платформата, която ще се употребява за бъдещото произвеждане, ще бъде създадена също с Great Wall, до момента в който от BMW ще бъдат взети различни елементи и дизайн. Първият подобен автомобил ще бъде предстоящият през тази година MINI E с три порти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР